Gyurkovics Tibor: Vágy

 2008.11.16. 13:19

Hetvenhét éves korában meghalt Gyurkovics Tibor, József Attila- és Kossuth-díjas író.


"Ami után kapkodsz, elvész,
amit elengedsz, megfogod.
Karodba röpülnek a fecskék,
s magadra hagynak a csillagok."

Címkék: emlekezes

A bejegyzés trackback címe:

https://lelektoredek.blog.hu/api/trackback/id/tr286261345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyar Istvánné 2008.11.17. 09:43:51

ISTENEM Ölelj meg engem, Isten, már föl akarom adni az örök ellenállást, már meg akarok halni. Köszvényben és közönyben nagyon sokáig éltem bődítő tisztességben és tarkószenvedésben. Vadász vadásznak vadra figyelő úr-cselédje voltam, miközben kaptak engem is puskavégre. A füvön így rohantam, az erdőn így szaladtam, kapkodtam lábam, ám de a hitet megtartottam. Valahol meg kell állni, valahol meg kell halni, valami könnyű réten akarok elfakadni. Az izmaim a télben mint jéghúrok feszülnek, úgy néznek a szemembe, ahogy a menekültek. Nem félek a haláltól. Megállok vele szemben. De amikor lesújt rám, Isten, ölelj meg engem.

sherlock.extra.hu 2011.06.16. 12:16:27

Üdvözlet! Nagyon kedvelem Gyurkovics Tibornak ezt a versét. Különösen a költemény utolsó versszakát. Nagyon szépen köszönöm, hogy itt is elolvashattam.
süti beállítások módosítása