Gámentzy Eduárd: Szenvedély

 2010.09.30. 09:56

Ki akar táncolni velem? Mezítláb, sziklákon, köveken. Lenni kismalac madzagon, Újév előtt egy hajnalon! Ölteni szalmaszál ruhát, Tűzbe menni, aztán’ tovább Az üszkösödő ég alatt Földre hullt gerenda darab. - Ki akar kettőből lenni egy? Összeforrni. – Ki érti meg? Ha…

Címkék: szep versek

Juhász Magda: Mogyorómese

 2010.09.29. 11:12

Volt egyszer egy mogyoró, elgurult a bálba, mogyorófalevél volt, a báli ruhája. Táncra kérte a dió, de kikosarazta, addig válogatott, míg egy mókus bekapta.

Címkék: gyerekeknek barataim tollabol

Százéves korában,  elhunyt Gloria Stuart amerikai színésznő, aki James Cameron Titanic című filmjében az idős Rose-t, Kate Winslet figurájának öregkori mását alakította.

Címkék: video emlekezes

 2010.09.28. 10:25

Címkék: video emlekezes

  Keresem, mint egy menhelyet, hová bújtattad lelkemet? Alul se, fönt se kint se bent, de mindenhonnan megteremt, valahol ott lehet talán kezed terített asztalán, kenyér, a bor, meg az, ami akkora csönd, hogy hallani.

Címkék: video barataim tollabol

Jónás Tamás: Tél

 2010.09.27. 11:32

1. Ha nincs más ötleted, legyél sikeres. Másolni kezdjed a bamba fákat. A boldogság, nincs mese, hátba támad, s rádtalál zajodban az, aki keres. Börtönbe juttat a lakásigény. Verseket ír, aki vadászni vén. Szeretni szabad-e mindent, mit lehet. Az erkölcsök pocakos közjegyzőire…

Címkék: kortars kedvenceim

süti beállítások módosítása