2009.05.17. 14:07

Boldogságommal nem dicsekszem, Bár ajkamon csaknem kitör. Ó hányan vannak a világon, Kiket nehéz bánat gyötör... Szegények, ennyi boldogságot látva, Önsorsukat fájóbban érzenék. Elhallgatok. S csak titkon mondok áldást, Hogy társamul téged adott az ég! A sors irígy a…

Címkék: szep versek

Maczkó Edit: Kiszáradás

 2009.05.14. 13:17

Kiapadt a felhő könnycsatornája, száraz mezőt borzol a szél, sír a vetés, szomjas a föld, s a kalászban elvetélt kenyér.

Címkék: sajat vers

Várdai Erika:Unokák verse

 2009.05.13. 14:48

Megsúgok egy titkot neked: Anya s Apa is volt gyerek. Akit ők úgy hívnak, Anya, az nekem kedves nagymama. Mindig ad sok finomságot, rám-mosolyog, hogyha fázok, s mert oly meleg, mint egy nagykabát, magamra veszem a nagymamát.

Címkék: szep versek

Minden évben jönnek, Sárral fészket raknak.

Címkék: gyerekeknek

Ady Endre: Ond vezér unokája

 2009.05.12. 08:38

Egy nagy tivornyán borral, vérrel Idéztem a halottakat S találkoztam vad Ond vezérrel. Nyeregben ült kozák ló hátán, Rabolt ló hátán dölyfösen S én elhültem ős szine láttán. Hiába akarnám, szeretném, Nincsen hozzá semmi közöm, Más a szemem, gerincem, eszmém. Más a…

Címkék: klasszikusok

Váci Mihály: Semmi az egész

 2009.05.11. 17:16

Várom, hogy visszatérj, szótlan szemembe nézz, mosolyogj szomorún: - Semmi az egész! Semmi az egész . Minden volt – ennyi lett! Vezess már haza engem. Szorítsd a kezemet. Éjjelenként majd néha, ha erősek leszünk, amit remélni kellene - arra emlékezünk.

Címkék: szep versek

süti beállítások módosítása