Segíts, ha tudsz!

 2009.05.23. 11:14

Amint látjátok, napok óta nem írtam semmit a blogomba. Szeretem csinálni és lassan el is érem a 100.000 látogatottságot. Ebből az következik, hogy szeretitek olvasni a bejegyzéseimet. Meg kell mondanom legtöbb olvasóm az USA-ból van és csak utána következik Magyarország. Ez nem baj.
55 éves vagyok. Rendszerváltáskor nem csak azért tört ketté az életem, mert megíratták velem a saját felmondásomat, hanem azért is mert elvesztettem családom nagy részét. Négy év alatt eltemettem a szüleimet, a férjemet és egyetlen testvéremet. Két gyermekkel maradtam itt a legnagyobb kilátástalanságban, bizonytalanságban. Rövid időn belül élettársi kapcsolatot létesítettem, amit a mai napig köszönök Istennek. Inmár 22 éve tart. Rendszerváltás óta viszont eltelt néhány kegyetlen év. Ezt arra értem, hogy nemigen akadt állandó munkám. Mikor hová sodort az élet, ott dolgoztam. Azt amit rámbíztak, és addig, amíg hagytak.
Két éve lassan, hogy semmi munkalehetőség nincs számomra. 50%-os egészségkárosodott vagyok. Igénybe is vettem az ezzel járó juttatást, de mókuskerékbe kerültem. A kormány olyan rendeleteket hoz a mai napig, hogy "van jövedelmem" /és másoknak is, akik ebben a helyzetben vannak/, ezért nem kapok munkát.
Mit mondják, már nem vagyok a régi, már nem szántom fel a határt, mert nem semmiért vagyok 50%-on. Én nem megvettem ezt a betegséget, én valóban nem bírok fizikai munkát végezni.
Iskoláim:
Szakközépiskolai érettségi
Házi szociális gondozó.
Három évvel ezelőtt elvégeztem egy OKJ-számítógépes tanfolyamot.
No nem a legnagyobb lehetőség állt előttem és most sem várok csodára. De kell, hogy legyen valamiféle megoldás, nem jó itthon bezárva, mert ebből csak rossz sül ki. Emberi kapcsolatokra vágyom, társas lény vagyok mint minden más ember.Ha van módod, olvasod soraim, SEGÍTS!
Akik megtehették volna, nem tették meg. Valamiért rámküldték Isten haragját. Már belefáradtam abba, hogy minden hónapban munkáért imádkozzak. Úgy érzem negatív diszkriminációban van részem évek óta. Nem fordultam jogorvoslatért, mert úgyis vesztenék. Sem hatalmam, sem pénzem, sem pedig egzisztenciám nincs. Mégis arra kérlek, ne menj el szó nélkül a soraim mellett.
Nekem is, mint neked, megvannak a magam értékei, talán több is, mint gondolnád. Nem akarok eltartott lenni. Bepánikoltam.
Szeretném még a magam szükségleteit magam megkeresni, megvásárolni. De nem kell mondanom, hogy ez segítség nélkül nem megy.
Ez lenne a hétvégi mondanivalóm, kérésem. Köszönöm, hogy olvastál!

Címkék: szocialis

A bejegyzés trackback címe:

https://lelektoredek.blog.hu/api/trackback/id/tr446274589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

77857 2009.05.25. 21:59:12

Kedves Edit ! Nagyon jó a blogod és minden félrebeszélés nélkül állíthatom, hogy szívesen jövünk mindig hozzád egy jó verset elovasni, egy hangosverset meghallgatni...és mindig jóleső érzéssel távozunk, azzal a gondolattal, hogy holnap ismét visszajövünk. A 100.000-es látogatottság is igazolja a felülírottakat...ami azt is igazolja, hogy nem hétköznapi emberrel van dolgunk...amit saját verseiddel is igazoltál már nem egy alkalommal... ...DE MIELŐTT EGY HALOTTI BESZÉDET ÍRNÁK...azt akarom mondani, hogy OLYAN EZ A VILÁG, AMILYEN...DE NEM SZABAD FELADNI, NEM SZABAD MEGTORPANNI...és szavaidból itélve NEM IS FOGOD FELADNI... A lelki világunk egy színusz görbéhez hasonlít...néha a csúcson érezzük magunkat akkor is, amikor valójában a lejtő alján vagyunk és néha egy kicsit magunk alatt vagyunk olyankor is, amikor valójában a csúcson vagyunk. Nehéz 20 évesen is munkát találni és biztosan 55 évesen még nehezebb, de az internet világa annyi lehetőséget kínál, amelyben te jártas vagy...talán itt kellene próbálkozni...vanak munkák,melyeket otthon is el tudsz végezni... LÉPD TÚL EZT A KORSZAKODAT és lépj át egy újba, ahol lendületet és energiát is meríthetsz...próbálj kilépni a megszokott kerékvágásból...én is az 50.-et taposom és hidd, el, hogy jót tesz egy új munkahely, új környezet, új munkatársak...csaknem olyan, mint amikor egy újszülött születik a családban. Szorítok neked ! Vastag Laci
süti beállítások módosítása