Több mint felháborító

 2007.06.19. 22:01

Már kezdtem elhinni, hogy egyszer rend lesz az országban.
Mindenhol „kopók” flangálnak. Keresik a feketemunkásokat, az adócsalókat, és a lejárt élelmiszereket az üzletekben. Meg még ki tudja, mi mindent. Ma épp a négyes metró építésénél csaptak le és az akciót közzé tette a média. Nagy fogás volt, ezt hallgatjuk reggeltől a rádióban, a TV híradó is ezzel a hírrel kezdődik, holnap meg majd vezércikk lesz a pletykalapok oldalain, ami nem is baj.
Kérem szépen, vidéken is szét kellene nézni! De nem azt a szerencsétlen embert megbüntetni, aki éppen a családja mindennapi betevőjéért dolgozik, hanem azt a harácsoló vállalkozót, vagy éppen a külföldről idetelepedett vállalatok vezetőit, akiknek még mindig van bátorságuk, - és nem válogatnak az eszközökben-, hogy becsapják nemcsak az országot, de a munkavállalót is. Közben, míg az ország két vezető politikusa csatározik, (már-már párbajozik), addig virágzik a bűnözés.
Egyik jó barátom, ma délután már sokadszorra hívott telefonon azzal a problémájával, hogy a munkaadója hónapok óta el van maradva a bérek kifizetésével. Az alkalmazottak szemét havi öt-tízezer forinttal szúrja ki. Sőt, ettől cifrábbat is mondok. Van a közelben egy alapítványi munkahely, ami vakoknak és gyengén látóknak biztosít munkát. Voltam már náluk látogatóban, remekműveket alkotnak.

Hajléktalan

Közülük sokan többet és jobban teljesítenek, mint egészséges társaik. Nemes dolog a sérült emberek foglakoztatása, felkarolása, s e g í t é s e, és bizonyára jó érzés az ezt övező erkölcsi glóriával ékeskedni, de munkaadóiknak az is kötelessége lenne, hogy minden hónapban maradéktalanul kifizessék alkalmazottaikat. Még akkor is, ha erre nem nyertek pályázati pénzt.
Sem a barátom, sem az említett sérült emberek nem kapják meg hónapok óta a munkájukért járó bért. Ez egy kis szelet abból a helyzetképből, ami a 21. század eleji Magyarországot jellemzi az uniós csatlakozás után. Ha munka akad is, fizetni, tisztességesen alkalmazni a munkavállalót: ezekből a tantárgyakból, no meg emberségből még nagyon le vagyunk maradva az uniós országoktól.

Címkék: szocialis

A bejegyzés trackback címe:

https://lelektoredek.blog.hu/api/trackback/id/tr66260964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszidiszno 2007.11.14. 11:24:14

baromi nehéz valami kedveset írnom, mivel én is a pauperizálódott tömegek egyike vagyok termérdek ésszel és tapasztaslattal, de nem kellek senkinek.korábbi jövedelmem-melyet akkortájt két kézz3l szórtam,d e így is maradt-morzsáiból élek, s már az alapjaimat bontogatom lefelé. Újságíró vagyok, afféle oknyomozó, akire ma nincs szükség, elvégre él a gazdasági cenzúra, sőt a Stop Fórumról is kitöröltek egynémely-nem trágár-hozzázólásom miatt. Azóta a rendőrség is hallgat, legalábbbis veszik az adást, hog akad-e ember, ai azt le is hallgatja, azt nem tudom. azért jelentkzem, mert a szociális-bűngyek pláne őt az egészségügy és az egész fene nagy globalizáció izgat, persze a magyar közáélet(közhall9-lal egyetmeben. hiába, akti egyszer a mozdony füstje megcsapott. egyébként én azért letettem valamit az asztalra, százerek tudatát befolyásoltam, számtalan csalást-ármányt lepleztem le, minden fennáló rendszer örökös ellenzéke voltam, elvégre a ma nem működő igazi sajtónak ez a feladata, így aztán fent sem szeretnek igazán, csak eszköz voltam ami a sajtó sajátja éppúgy, mint a hatalma. az itt olvasott hozzzászólók némelyikét kivánom megkeresni, hogy a magam eszközeivel segíthessek rajtuk. Ennyi. egyébként Nagy Adriennek hívnak, s legutóbb, 2000-ig a kacsa magazint főszerkesztettem. ennyi elég?
süti beállítások módosítása