Kinek mondjam el?

 2009.04.15. 11:52

Most, mikor Gyurcsány Ferenc bukásáról hangos a média, no meg egyáltalán az MSZP tehetetlenségéről, meg mindenről, amivel csak a kormánypárti oldalt lehet bántani, most kezdem kapirgálni, miért áll ott az ország, ahol most tartunk.
Jelenleg, útfelújítás van a városunkban. Vannak szemfüles és a bürokráciát kedvelő emberek, akik előre látták, hogy meg kell előzni a munkálatok kezdetét és írni a Közútkezelő kht-nak. Minden apró-cseprő dolgot felsorolni, hogy aztán jó előre a helyszínre jöjjenek a szakemberek és felmérjék a hiányosságokat.
Én magam azt gondoltam, hogy az erre hívatott bizottság, aki nem egyszer kijött a helyszínre szemlét tartani, majd talán átnéz az utca túloldalára is, és magától észreveszi, hogy ha ideérnek a munkálatokkal, bár nem volt lakossági bejelentés, nem lehet vállat rándítani forgalmas bekötőút elejének, enyhén szólva is már-már földútnak látszó állagának.
Három nagyüzem működik a közelünkben, óriási forgalmat lebonyolítva. Ez az utat is nagyon igénybe veszi, mivel a munkálatok vetéstől-aratásig és a termény behordásáig tartanak.
A három említett üzem közül kettő, terményfelvásárlással foglalkozik. Nagyon megnehezítette az itt lakók életét, mert O órától éjfélig meg sem áll a forgalom. Nyáron a meleg elviselhetetlen, de nem lehet ablakot nyitni a zaj és a por miatt.
Ez ügyben már tettünk jó néhányan panaszt, de mindenki mossa kezeit. Mindenki másra mutogat. Az önkormányzat a közútkezelőre, a rendőrség az önkormányzatra, szóval gazdátlan lett ez a környék. Érdemleges választ és segítséget senki nem tud adni. Most gondoltam, gondoltuk, hogy az útfelújítással legalább ebbéli problémáink, kellemetlenségeink enyhülni fognak, de korai volt az öröm. Még be sem fejezték a munkálatokat, látni, hogy ebből sok panaszos levél vár majd válaszra, csak lesz-e aki megtegye, és majd orvosolja a hibákat, miután a gépek és a munkások elmennek.
Mert szóltunk ugyan, hogy itt valami nincsen rendjén, de azt a választ kaptuk, hogy majd ha végeznek az utolsó simításokkal, és átveszik az utat, majd összeírják a hiányosságokat.
Hát ez az én hiszékenységemet már nem elégíti ki. A környezetemben élőkét sem. Ha most itt az alkalom és még melegében orvosolni lehet a hibákat, és nem kerül újabb költségbe, akkor miért nem lehet utánanézni felelős embereknek, hogy erre véletlenül sem kerüljön sor, ebben a nagy gazdasági válságban. Nem tudom, nem értem. Biztos velem, velünk, hétköznapi kisemberekkel van a baj.
De valahogy így történhetett így kezdődhetett az egész válság. Vagy hozzá nem értő emberek, vagy pedig azok, akiknek az érdekei úgy kívánták, döntöttek embereket érintő, életeket eldöntő helyzetekben, akik erre méltatlanok voltak.
Tessenek mondani, kihez forduljak, kinek mondjam el, ha bár magánügynek vélhetik sokan, de mégis közüggyé dagad, mert nem csak engem, hanem lakókörnyezetemet is érintik a fent sorolt, évek óta meglévő problémák? Talán, ha kellő időben a megfelelő fórumhoz szólhatnánk, és hozzáértéssel, és persze az ország érdekében a mi megnyugvásunkra segítene, akkor az is egy kicsi előrelépés lenne, lehetne a még végét nem sejthető kilátástalanságból. Szóval első mondatomra visszatérve: én már majdnem belátom, hogy másképpen nem is történhetett. Bárki legyen is a kormányfő, bármelyik párt kerüljön vezető pozícióba, nem lehet mindenki mellé egy felügyelőt állítani, hogy vajon lelkiismeretesen végzi-e a munkáját.
Vannak döntések, amiket nem biztos, hogy a legmagasabb vezetőnek kell meghoznia, mert egy középvezető is jó döntést hozhat elkerülve azzal az újabb kiadásokat, felesleges pénzpazarlást. Mi már jobban nem tudjuk beosztani az éppen kenyérrevaló, vagy emberi méltóságunkat megtartó kis jövedelmünket. Viszont tisztelettel kérünk minden vezető politikust, köztisztviselőt, hogy az adóforintjainkat ne herdálják el!
Mert ezt egy tollvonással könnyen megteszik, csak eddig még nem vették komolyan.
A győzelem napjai csak akkor jönnek majd el, ha mindez valóra válik. Most, hogy mondanivalóm végéhez értem, kérem, aki olvassa, mondja meg, kihez forduljak, több tucat embert érintő panaszommal?


Címkék: boszme vilag

A bejegyzés trackback címe:

https://lelektoredek.blog.hu/api/trackback/id/tr786274527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

77857 2009.04.16. 21:12:29

Nem tudok beleszólni...de együttérzek veled. Talán közösen mégis lehetne tenni valamit...próbálkozni kell újra és újra...mert a bürokrácia amikor rád ún, csak akkor hajlandó megmozdulni. Üdvözöllek, Vastag Laci

80979 2009.04.17. 16:08:34

Sajnos nem tudok semmi okosat mondani, de valahol biztosan van illetékes. Csak nehéz lesz megtalálni :(. Sajnos a probléma, amiről írsz, nem egyedi, nagyon is ismerős.Nagyon sok helyen érzékeltem már ezt, és nem értem...

SZB38 2009.05.16. 07:36:42

Tudom, hogy kismértékben disznóság amit írok, de nem próbáltatok a médiával "fenyegetőzni" ? És ha nem történik semmi, akkor esetleg tényleg kihívni körzeti TV-t, újságot ? Manapság, aki csendben és türelemmel várakozik, annak reményében, hogy majd csak igazságot szolgáltat neki valaki, hát sajnos, annak vesztett ügye van. Rettentően szomorú, tudom, de bizonyos esetekben csak az erőszak segít. ...Sajnos persze meglehet, hogy még az se...
süti beállítások módosítása